sunnuntai 13. tammikuuta 2013
Kakkuja tältä vuosisadalta
Tilatun 3-vuotiskakun lisäksi tein kotiväelle oheisen sydänkakun,
kun sanovat minun aina muille vaan tekevän...
Jokun kurkatessa jääkääppiin ja nähdessään siellä jotain herkkuja...tulee kusymys:
"Onko tää syötäväksi ?"
Kakkupohjia tein kaksi suorakaiteenmallisen sekä
ison pyöreän halkaisijaltaan 30cm
seuraavalla ohjeella:
6 munaa
3dl sokeria
1,25dl kiehuvaa vettä
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla
45-60 min uunivuoasta riippuen
Leivontablogeja selailleena intouduin tekemään kaksi erilaista
moussea täytteeksi...nykyään hillot on kuulemma tylsiä
ja niinpä minäkin intouduin siirtymään kakkujen teossa tälle aikakaudelle.
Vadelmamousse Valkosuklaamousse
2,5 dl vispikermaa 2,5dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa 3 munaa
200g maustamatonta tuorejuustoa 3/4 dl
2,5 dl sokeria 6 liivatetta
2 tl vanilja sokeria 200g valkosuklaata
600g Pirkan vadelmia ( 3x 200g pss) tilkka kiehuvaa vettä
8 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
Laita 14 liivatetta likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa 5 dl vispikermaa kerralla. Samalla kumpaankin ohjeeseen.
Vatkaa ranskankerma, tuorejuusto, sokerit keskenään ja lisää
siihen varovasti puolet äsken tekemästäsi kermavaahdosta.
Lisää vadelmat. Pirkan vadelmat laitoin sellaisenaan.
Omat marjat pitäisi varmaan valuttaa tai paseerata,
koska nestettä tulee enemmän.
Sekoita 8 liivatetta pieneen vesitilkkaan ja
sekoita valmistamaasi seokseen.
Laita kulho odottamaan jääkaappiin.
Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen ja sillä välin
vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita siihen jäljellä oleva
kermavaahto.
Sekoita sekaan sulanut valkosuklaa ja pieneen vesitilkkaan
liottamasi 6 liivatetta.
Laita kulho odottamaan jääkaappiin.
Tämä määrä niin reilu, että syntyi kuvissa olevat kaksi kakkua.
Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan ja aloita pinoamaan leivinpaperilla
vuorattuun kakkuvuokaan väärinpäin.
Kakku voidaan kostuttaa Jaffalla, Srite`lla, vaniljamaidolla tms.
Itse laitoin alimmaiseen väliin vadelmamoussen ja päällimmäiseen väliin
valkosuklaamousse. Ajateltuna kakku oikeinpäin ;)
Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristeluun käytetty litra kermaa.
3-vuotiskakussa marsipaanikuorrute syötävällä kakkukuvalla
ja sydänkakussa vaahtokarkkimassa marsipaanisydämillä.
Vadelmien voimakkaan maun vuoksi kokeilen seuraavalla kerralla
vadelman kaveriksi ihan suklaamoussea.
Kuulostaisi kutkuttavalta vaihtoehdolta, sillä
suklaatahan ei ikinä missään ole liikaa.
Valkosuklaan voisi laittaa yksinään tai sitten mustikkamoussen kanssa
minkä pitäisi olla herkullinen yhdistelmä.
Herkullinen kahvihetki vietettiin hyvien ystävien seurassa.
Sunnuntai-iltapäivän parhautta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hyvä Tuija, sulla energiaa riittää!
VastaaPoista